niedziela, 21 lutego 2016

Witam serdecznie





Mamy porę wietrzna i zimową, ale dziś trochę o cieplejszych dniach jak maj, czerwiec, lipiec, ponieważ związana tym klimatem jest moja kolejna praca. Lecz zacznę od tego …

Mak wschodni nazywany makiem tureckim. Kwiaty są koloru od łososiowo-różowego do wiśniowo-czerwonego.

Mak polny ma kwiaty czerwone do purpurowych. Ten mak stosujemy w kuchni na nasz makowiec.





 

Ja osobiście stosuje w mojej kuchni:
Mak biały jest bardzo delikatny i ma słodszy smak. Jest rarytasem, a ciasta z jego dodatkiem to prawdziwe delicje, doceniane przez prawdziwych smakoszy. Pochodzi Turcji. 
Mój makowiec














Po tak długim wstępie moja wielka praca, aby zielnik trafił na mój letni shift, którego sobie wymarzyłam. Oryginalny i niepowtarzalny. Wyszedł mi naprawdę cudnie w stylu vintage.
Projekt:


W trakcie:
 











Efekt końcowy:

Moje biedne koteczki padły ze zmęczenia, spracowane po całym dniu.


 Wszystkim życzę miłego wieczoru i dobrej nocy.

1 komentarz:

Dziękuję za każdy komentarz