Mamy porę
wietrzna i zimową, ale dziś trochę o cieplejszych dniach jak maj, czerwiec,
lipiec, ponieważ związana tym klimatem jest moja kolejna praca. Lecz zacznę od
tego …
Mak wschodni
nazywany makiem tureckim. Kwiaty są koloru
od łososiowo-różowego do wiśniowo-czerwonego.
Mak polny ma kwiaty czerwone do
purpurowych. Ten mak stosujemy w kuchni na nasz makowiec.
Ja osobiście stosuje w mojej kuchni:
Mak biały jest bardzo delikatny i ma słodszy smak. Jest rarytasem, a ciasta z jego dodatkiem to prawdziwe delicje, doceniane przez prawdziwych smakoszy. Pochodzi Turcji.
Mój makowiec
Projekt:
W trakcie:
Efekt końcowy:
Moje biedne koteczki padły ze zmęczenia, spracowane po całym dniu.
Wszystkim życzę miłego wieczoru i dobrej nocy.
Smakowite te makowce.
OdpowiedzUsuńHaft przepiękny.